1.Parijs

De Eiffeltoren in Parijs

Ach ... Parijs! Het blijft de stad onder de steden voor een geweldige stedentrip. Ben je er nog nooit eerder geweest? Zet dan deze beroemde bezienswaardigheden op je lijstje: de Eiffeltoren, de Sacré-Coeur met het kunstenaarsplein Place du Tertre, de Champs-Elysées en museum het Louvre. Scheep jezelf in voor een rondvaart over de Seine en mijmer na op een terras aan het water. Ben je al eerder in Parijs geweest en wil je de stad eens van een andere kant bekijken? Plan dan een weekendje weg in augustus naar deze heerlijke bestemming. Tips voor je to do-lijst: boek een ticket voor het paleis van Versailles, ga op zoek naar de bijzondere begraafplaats Père Lachaise en maak een fietstour langs de meest lommerrijke parken van de stad. 

Waarom naar Parijs op stedentrip in augustus?

Het is een goed idee om juist in de zomer op stedentrip naar de Franse hoofdstad te gaan. Ja, het kan warm zijn, maar daar is men op ingesteld. Zo is het in winkels, restaurants en musea aangenaam vertoeven dankzij de airco. Op iedere straathoek kun je terecht voor ijs en gekoelde dranken. Een ander voordeel van een stedentrip in augustus naar Parijs: het is er een stuk rustiger dan in andere maanden, omdat het gros van de Parijzenaars zelf op vakantie is. Daar waar je normaal gesproken een tijd in de rij staat voor bezienswaardigheden of in winkels, heb je nu de ruimte. Wil je lekker buiten zijn en van de zon genieten? Strijk dan neer op het tijdelijke strand langs de Seine, zoek een gezellige plek bij een fontein of kies jouw eigen hotspot op een terras.

2.Reykjavik

Reykjavik stedentrip

Een fantastische stad om te bezoeken in de zomer is Reykjavik. De hoofdstad van IJsland is enorm populair voor een citytrip in augustus. Niet alleen is het dan aangenaam weer voor een wandeling door het pittoreske stadscentrum, ook kun je de natuur intrekken en genieten van het ruige landschap. Boek een tour of huur zelf een auto en rijd langs de ‘Gouden Cirkel’. Dit is een route die je in één dag naar drie bijzondere bezienswaardigheden brengt: Thingvellir National Park, het geyser-gebied in Haukadalur en de Gullfosswaterval. Maar ook in Reykjavik zelf is het heerlijk in de zomer. Wandel langs kleurige huizen en bezoek de kerk Hallgrimskirkja met zijn hoge witte toren. En verbaas je over de levendigheid van de stad. Reykjavik is niet groot, maar heeft een verrassend aanbod op het vlak van kunst en cultuur. 

Zin in zomerse actie? Kies voor Reykjavik in augustus

IJsland is dé plek om te bezoeken in de zomer. Het grootste gedeelte van het jaar is het er behoorlijk koud en guur, maar op stedentrip in augustus heb je er de tijd van je leven. Met temperaturen die niet boven de 20 °C uitkomen, kun je in Reykjavik actief uit de voeten. De dagen zijn extra lang, want je geniet van de midzomernacht: in de maanden juni, juli en augustus gaat de zon nauwelijks onder. Een bijzondere ervaring! Klaar voor een indrukwekkend uitstapje? Ga aan boord van een bootje in de oude haven om walvissen te spotten. Ook heel speciaal om te doen is een stoombad nemen in de Blue Lagoon. Deze luxe openlucht-spa ligt op enkele tientallen kilometers van de stad en wordt op temperatuur gehouden door aardwarmte. De IJslanders zelf komen er graag.

3.Valencia

Valencia stedentrip

Ben je op zoek naar een goedkope stedentrip in augustus? Dan is Valencia een slimme keuze. Gelegen aan de Spaanse oostkust is dit een ideale bestemming voor een combinatievakantie van stad en strand. En Valencia is helemaal niet duur. Als je een beetje oplet en de toeristische plekjes wat ontloopt, kun je er spotgoedkoop uit eten. Uiteraard zoek je een tentje uit waar paella op de kaart staat, want Valencia is de stad waar dit nationale gerecht zijn oorsprong vindt. Ook de prijzen voor je verblijf in Valencia liggen gunstig. Geniet dus ontspannen van je stedentrip en kijk niet op een uitje meer of minder. Bezoek de zijdebeurs en de middeleeuwse kathedraal, bekijk art nouveau in de wijk Eixample en verwonder je over het massale Centrum voor Cultuur en Wetenschappen. Ga in de avond chillen en je Spaans oefenen op het centrale plein Plaza del Ayuntamiento. 

Valencia, topkeuze voor een goedkope stedentrip augustus

Waarom is Valencia juist in de zomer een topbestemming voor een betaalbare citytrip? Omdat je er zo fijn kunt bijtanken aan zee! Na een zonnige dag in de stad is het heerlijk relaxen op het strand. Of andersom: ga overdag zonnen, luieren en zwemmen en trek in de namiddag en avond het centrum van Valencia in. De temperaturen liggen in augustus over het algemeen rond de 30 °C. Ideaal voor het strand dus, en niet té heet voor in de stad. Een fijne tip voor een dagje heel wat anders, is een uitstap naar het Parque Natural de l’Albufera. Dit is een groot nationaal park, gelegen aan een lagune, een eindje van de stad. Je kunt er een tour heenboeken inclusief lunch en boottocht, maar de goedkoopste optie is gewoon de stadsbus pakken, of de fiets. 

4.New York

New York

Vlieg in de zomer naar New York en je hebt de vakantie van je leven. Weinig bestemmingen spreken zo tot de verbeelding als de Big Apple. De grootsheid van de stad, de ijkpunten die je zult herkennen uit films. Wat moet je zeker doen tijdens jouw stedentrip naar New York? Spring in de eerste plaats op een Hop-on Hop-off bus. Zo krijg je een beeld van belangrijke delen van de stad en begin je je te oriënteren. Vervolgens zijn topattracties: het Vrijheidsbeeld, Central Park en Times Square. Andere highlights die vast en zeker een plek op je verlanglijstje hebben? Een bezoek aan het Empire State Building voor een prachtig uitzicht, wandelen of fietsen over de Brooklyn Bridge voor de mooiste foto’s en stilstaan bij Ground Zero. En … eigenlijk mag je New York niet verlaten voordat je een musical op Broadway hebt gezien. 

Geniet met de New Yorkers van de maand augustus

Hoewel het in augustus warm kan worden in New York, is de zomer er echt een prachtig seizoen. Het leven speelt zich buiten af. De parken zijn lommerrijk en een uitvalsbasis voor de locals. Spot ze in alle soorten en maten, kleurrijk en veelzijdig, net als in de film. In augustus is het heerlijk om zo nu en dan het water op te zoeken. Dit kun je prima combineren met het bekijken van bezienswaardigheden. Maak een boottocht en laat je bijpraten door een gids, terwijl je heerlijk kunt blijven zitten. Zoek verkoeling bij een fontein, of ga zwemmen in zee op Coney Island. Op momenten dat je het toch te warm vindt worden tijdens je stedentrip in augustus, is het tijd voor museumbezoek. Het natuurhistorisch museum is een absolute aanrader, evenals het MoMa, het Museum of Modern Art. 

5.Napels

Napels stad

Wie een avontuurlijk lang weekend weg wil in augustus, moet eens aan Napels denken. In een kleine tweeënhalf uur vlieg je naar deze zuidelijke Italiaanse stad, die leeft en bruist! Wandel door de nauwe straatjes van de volkswijk Quartieri Spagnoli, ga shoppen langs de Via Toledo en bekijk het zinderende Italiaanse leven vanaf een terras op een van de stadspleinen. Geniet van heerlijke Napolitaanse pizza’s, pasta’s en ijs. Bezoek het Palazzo Reale, het koninklijk paleis met zijn prachtige zalen vol kunst en mooie meubels. Een van de leukste dingen aan Napels is de omgeving. Trek de stad uit en beklim de wanden van de vulkaan Vesuvius, officieel nog steeds actief. En maak een uitstapje naar de oude stad Pompei, die honderden jaren geleden bedekt werd met een dikke vulkanische aslaag. 

Waarom een stedentrip naar Napels in augustus?

Waarom juist in augustus naar Napels? Omdat de stad aan zee ligt en zonzeker is. Augustus is de maand waarin veel Napolitanen vrij hebben en je hoeft ze maar te volgen om de mooiste plekjes te ontdekken. Het stadsstrand Mappatella Beach bijvoorbeeld, waar je geniet van het geklets en de aanblik van Italiaanse families. Een prachtige buurt om doorheen te wandelen is de residentiële wijk Posilippo. Je treft daar meerdere stranden waarvoor je toegang moet betalen, maar die daardoor rustiger zijn. Een strandstoel zit bij de prijs in en je hebt een prachtig uitzicht over zee en op de Vesuvius. Ook zeer geliefd bij de Napolitanen zijn de eilanden voor de kust, Capri is een aanrader. Je kunt er grotten bezoeken en genieten van wandelingen. Pak de boot, neem je picknickmand en je zonnehoed mee en maak er een onvergetelijke vakantiedag van!

Stedentrip in een andere maand?