1. Stockholm

stockholm Lekker noordelijk gelegen is Stockholm de perfecte stad voor een stedentrip in juli. Maak je maar op voor een actieve vakantie, want er is een ruim aanbod aan bijzondere dingen om te doen. Het weer werkt vast en zeker mee. De Zweedse zomers zijn heerlijk zonnig maar nooit te heet, met een temperatuur van maximaal 25 graden. In het schone, groene Stockholm zul je zelfs genieten van een verkoelende bries, want de stad is gebouwd op veertien eilanden. Overal waar je kijkt heb je uitzicht op het water, de natuurlijke scherenkust en bijzondere wolkenluchten.

Laat een frisse wind waaien door jouw stedentrip in juli

Hoe zorg je ervoor dat jouw zomerse stedentrip naar Stockholm onvergetelijk wordt? Heel simpel: doe anders dan anders en laat een frisse wind waaien. Zorg dat je vroeg uit de veren bent en neem bijvoorbeeld de eerste boot naar het bosrijke eiland Grinda. Na tweeënhalf uur varen waan je je in het paradijs. Wil je het nog avontuurlijker? Maak een kajaktocht van een dag, samen met een gids, en kom bruinverbrand terug met de mooiste beelden op je netvlies. Uiteraard ruim je tijdens je verblijf in Stockholm ook genoeg tijd in om alle bekende bezienswaardigheden te bezoeken. Zoals de oeroude kerk Storkyrkan, en Skansen, het oudste openluchtmuseum ter wereld.

2. Rome

Rome Colosseum Een van de mooiste stedentrips in juli maak je naar het fabelachtige Rome. Het is er in die maand redelijk rustig. Je hoeft dus minder lang te wachten bij het bezichtigen van al het moois dat de stad te bieden heeft. Eindelijk zie je hem dan in het echt, het magische Colosseum, waar in de oudheid de gladiatoren vochten. En daar is het dan, het Forum Romanum, met de resten van de oudste tempels van het Romeinse rijk. Vergeet je niet een muntje in de Trevifontein te werpen en een wens te doen? Maak verder tijd om te shoppen in trendy winkels en verorber een authentieke pizza. Blus af met een koel glas Italiaanse wijn.

Citytrip Rome in juli: eropuit in de ochtend en avond

Omdat de temperaturen in juli flink kunnen oplopen in Rome, moet je het slim aanpakken. Ga het liefst op avontuur in de vroege ochtend en de late avond. Je kunt zelf je plannetje vormgeven, maar je kunt ook aansluiten bij een tour. Er worden er meerdere georganiseerd op ongewone tijden. Boek een nachtelijke rondleiding bij maanlicht, of sta juist vroeg op, als het nog donker is. Zo maak je mee hoe de eerste zonnestralen over de oude stad vallen. Als je eindelijk aan je Italiaanse ontbijtje zit, heb je er voor je gevoel al bijna een dag opzitten. De uren die voor je liggen kun je zonder problemen in een trager tempo doen.

3. Barcelona

Barcelona park Güell Jouw stedentrip in juli met een twist vraagt om een bestemming met karakter: Barcelona. Deze parel aan de oostkust van Spanje is populair dankzij de combinatie stad en strand. Barcelona staat bekend om de bijzondere kunstwerken van Gaudí, de creator van de organische architectuur. Je bezoekt uiteraard ‘zijn’ Sagrada Familia, machtige kathedraal met grillige vormen, en het fleurige Park Güell. Verheug je tevens op de kunst van Picasso, Miró en Tapies. Verzadigd van alle indrukken? Tijd om uitgebreid te relaxen. Heerlijk, want er is geen beter moment om te flaneren over de Ramblas dan hartje zomer. Stop bij leuke stalletjes, geniet van straatkunst, eet ijs. En loop daarna door naar zee.

Zomerse stedentrip: vrij vakantiegevoel

Onthouden voor je stedenreis naar Barcelona: juli is een maand om gas terug te nemen en je aan te passen aan het ritme van de Spanjaarden. Doe de dingen net even anders dan anders. Je kunt natuurlijk op ieder moment van de dag je badhanddoek pakken en een frisse duik in zee nemen, maar bedenk je ook dat er heerlijke schaduwrijke parken in Barcelona te vinden zijn. Kies er een uit waar de locals zelf graag heengaan, zoals Parc de la Ciutadella. Neem een lekker boek mee, installeer je op een rustig plekje bij de vijver en geniet urenlang van het vrije vakantiegevoel. Goed idee voor je stedentrip in juli: plan je uurtjes sightseeën en winkelen in de ochtend, eet rond het middaguur tapas in de schaduw en houdt daarna simpelweg siësta.

4. Porto

Porto Heb je je zinnen gezet op een goedkope stedentrip in juli? Denk dan eens aan Porto. Deze stad heeft alles wat je zoekt voor een gevarieerde zomervakantie. Een authentieke binnenstad die op de Werelderfgoedlijst staat, met hooggelegen delen die een adembenemend uitzicht bieden. Porthuizen waar je niet weet wat te kiezen, laat je dus eerst maar een paar bodempjes inschenken om te proeven. De rivier de Douro, met stroomafwaarts verrassend gezellige stranden die je verblijf in de zomer extra fijn maken. En last but not least is goed om te weten: Porto is niet duur.

Goedkope stedentrip juli? Kies voor prachtig Porto

Wil je met bijzondere verhalen thuiskomen? Porto is een uitgelezen bestemming voor een zomerse stedentrip met een twist. Zorg ervoor dat je ruim de tijd neemt voor je vakantie, dan kun je een paar originele uitstapjes op de planning zetten. Bezoek het Serralvesmuseum voor moderne kunst op een groot landgoed, waar je uren zoet brengt in de gebouwen en de prachtige tuinen. Beklim de Torre dos Clérigos, in vroeger tijden het ijkpunt voor de schippers op zee, en geniet van het heldere zomerse uitzicht. Maak een dagtocht naar de Dourovallei en zie waar de port vandaan komt: van de wijnranken die hier groeien tegen de zonnige heuvels.

5. Wenen

Gloriette Schonbrunn in Wenen Wenen is een topstad op alle gebieden. Op ieder moment van het jaar staan liefhebbers van het goede leven in de rij om een trip naar deze bestemming te boeken. Pracht en praal, smakelijke gastronomie, kostelijke zoetigheden, onvergetelijke klassieke concerten en schitterende kunst zijn slechts enkele trefwoorden die doen verlangen naar een stedentrip Wenen. Bezoek in juli de prachtige paleizen Schloss Schönbrunn en Belvedère en wandel in de tuinen. Vergaap je aan de schatkamer van de Hofburg, het paleis in de binnenstad waar de president woont, en geniet van lekker eten en drinken op de terrassen in de buurt.

Zomervakantie in de stad? Doe ‘Wenen met een twist’

Wat maakt juli tot een leuke maand om op stedentrip naar Wenen te gaan? Over het algemeen is het er dan heerlijk weer, maar het kan ook ineens erg heet worden. Op dat moment krijgt jouw bezoek aan Wenen die twist. De stad kent namelijk een aantal tijdelijke stranden en zwemplekken in de zomer. Er wordt een veelheid aan bars en beach clubs opgetuigd langs de Donau, compleet met zand. Trek je zwempak aan, smeer je in en bestel wat lekkers. Ook leuk om te doen is in het Schönbrunnerbad plonzen. Het zwembad ligt in het park dat hoort bij Schloss Schönbrunn en biedt verfrissing als je bezweet terugkomt van je bezoek aan het kasteel. Weer helemaal bijgekomen? Trek dan tijd uit voor een van de prachtige zomerse wandelroutes in de buurt.

6. Parijs

De Eiffeltoren in Parijs Een van de leukste stedentrips in juli maak je naar Parijs. Veel Fransen zijn dan de stad uit, naar de kust en naar het platteland, en je hebt de straten, pleinen en terrassen voor jezelf. Bij wijze van spreken natuurlijk, want Parijs is en blijft een van de meest gewilde bestemmingen voor een citytrip. In de zomer geniet je hier van het groen, de terrassen en de zon. Flaneer over Paris Plage, het strand aan de Seine. Eet er een ijsje en doe er mee aan een leuke workshop. Op erg hete dagen vind je verkoeling in de vele kerken die Parijs rijk is. Een goed moment om ze eens uitgebreid van binnen te bekijken.

Citytrip Parijs met een thema

Zin om eens helemaal anders dan anders te doen? Plan je stedentrip in juli naar Parijs rondom een thema. Leuk, zo’n fotoreportage die jouw zoektocht weergeeft naar bijzondere standbeelden, idyllische steegjes of mooie fonteinen. Vang de Franse sfeer en schiet portretten van Parijzenaars, of neem dieren als onderwerp. Je zult zien dat je de stad met andere ogen gaat bekijken. Ook origineel: maak een reisplakboek van je citytrip. Spaar alle bonnetjes en tickets, droog bloemen en bladeren en bewaar folders van bezienswaardigheden. Breng alles samen in je plakboek en je hebt de leukste impressie van jouw zomerse trip naar Parijs.  

Stedentrip in een andere maand?