1. Sevilla

Zoek je een leuke stedentrip in Europa in het najaar met mooi weer, dan is Sevilla een slimme keuze. Met aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden zit je in Sevilla goed. Tegelijkertijd bevind je je in een van de mooiste steden van Spanje. Sevilla is betoverend! De stad heeft lang onder invloed gestaan van Arabische heerschappij. De binnenstad is prachtig oosters, met weelderige paleizen, moskeeën en kerken. Alles rijk gedecoreerd met ‘azulejos’, de oude keramische tegeltjes waarom Sevilla bekend staat. Lekker eten in Sevilla? Dat kan natuurlijk ook! Heerlijk tot laat op het terras, met tapas en een glas.

 

Bekijk onze stedentrip deals naar Sevilla

 

2. Lissabon

Een fijne bestemming voor een stedentrip in Europa in het najaar: Lissabon. In de Portugese hoofdstad kun je in de herfst nog goed op het terras zitten. Als je niet actief aan het sightseeën in Lissabon bent, tenminste! Lissabon is gebouwd op zeven heuvels en op veel plekken vind je een prachtig doorkijkje over het oude centrum. Trek je beste schoenen aan en neem verder alleen je zomerjas mee. Lissabon ligt aan de monding van de rivier de Taag. Dat is vlak bij zee! In het najaar kun je vaak nog zon pakken op het strand, bijvoorbeeld in Estoril of Cascais. Er rijdt een treintje langs de kust, maar je kunt er ook op de fiets heen.

 

Bekijk onze stedentrip deals naar Lissabon

3. Parijs

Altijd te vinden in de top 3 voor een citytrip in het najaar: Parijs! Juist in dat seizoen is de Franse hoofdstad een van de meest populaire bestemmingen. Het licht wordt al zachter en Parijs hult zich in de kleuren van de herfst. Maak een wandeling langs de Seine of kies relaxed voor een rondvaart. Ga op een bankje zitten in het park Jardin du Luxembourg. Er bloeien nog enorm veel bloemen en er drijven leuke kleine bootjes in de fontein. Beklim de Eiffeltoren en ga daarna eten in een Franse bistro. Neem nog een drankje op een terras, of bezoek een rooftopbar in Parijs voor een prachtig uitzicht in de avond. Romantischer wordt het niet!

 

Bekijk onze stedentrip deals naar Parijs

4. Praag

Wil je een goedkope stedentrip met mooi weer in het najaar, dan is Praag een goede kanshebber. Laat je dikke jas maar thuis, want in de Tsjechische hoofdstad is het in september en oktober vaak nog prima weer. De kleurenpracht van de herfst is echt een bezienswaardigheid in Praag; mensen komen er speciaal in dit seizoen voor naar de stad. Bovendien worden er in het najaar allerlei leuke evenementen in Praag georganiseerd, zoals muziekfeesten en foodfestivals. Gezellig om mee te maken! Praag is een populaire bestemming voor wie een wat beperkter budget heeft. Wil je dus een goedkope stedentrip maken in het najaar, dan is Praag een aanrader.

 

Bekijk onze stedentrip deals naar Praag

5. Londen

Naar Londen ga je natuurlijk niet direct voor het mooie weer. Waarom is Londen dan toch een populaire bestemming voor een stedentrip in het najaar? Eén: heb je altijd al naar Londen gewild, dan zijn september en oktober goede maanden. De stad laat zijn ware gezicht zien; Londenaren zijn druk aan het werk en je ziet het echte Engelse leven. Twee: in oktober worden er leuke evenementen in Londen georganiseerd. Als je van gezellige uitjes houdt, dan is dit je kans. En drie: juist in de mystieke sfeer van de herfst komt de wonderlijke Engelse hoofdstad tot zijn recht! Al was het alleen al omdat je aan het eind van de dag een paar uurtjes knus een echte pub in kunt.

 

Bekijk onze stedentrip deals naar London

6. Wenen

Wenen is een van onze favorieten voor een citytrip in Europa in het najaar. Dankzij de invloeden van het gematigd landklimaat in Wenen is de herfst een prettige periode. De temperaturen zijn wel aan het zakken, dus een lekkere jas mee is geen luxe, maar je maakt een goede kans dat je paraplu ingeklapt kan blijven. Omdat Wenen zo’n prachtige en majestueuze stad is, kijk je er in het najaar je ogen uit. Het strijklicht en de herfstkleuren zorgen voor een ingetogen sfeer. Bezoek de paleizen en geniet van een rijtoer door de stad. Boek zeker een ticket voor de opera in Wenen: het najaar is in de Oostenrijkse hoofdstad hét seizoen van de klassieke muziek!

 

Bekijk onze stedentrip deals naar Wenen

7. Rome

Een heerlijke stedentrip met mooi weer in het najaar maak je naar Rome. In de zomer is het vaak te heet om actief te sightseeën in Rome, maar in de herfst komt de stad perfect uit de verf. De temperaturen zijn zeer aangenaam: rond 25 graden in september en rond 20 graden in oktober. De zon schijnt vaak nog uitbundig. Tips voor leuke dingen om te doen in Rome in het najaar: fotografeer het Colosseum in het herfstlicht, maak een wandeling door het stadspark Villa Borghese en geniet uitgebreid van het zonnetje op een terras. Vul het lijstje aan met lekker Italiaans eten en een middagje shoppen in Rome, en jouw citytrip kan niet meer stuk.

 

Bekijk onze stedentrip deals naar Rome

8. New York

Wil je er echt even helemaal uit in de herfst? Vlieg dan ver weg van huis en ontdek New York! Tegen een gunstig tarief boek je een vlucht met hotel naar New York in het najaar. Uiteraard is het slim om een wat langere periode te gaan; in een week tijd kun je heel veel zien en beleven in The Big Apple. Je reisschema is dan niet overvol en toch heb je de belangrijkste bezienswaardigheden in New York gecoverd. Zo heb je extra tijd voor een middag slenteren door Central Park, een praatje maken met de locals, een ochtendje niksen. Om daarna weer vol nieuwe energie te kunnen genieten van jouw verblijf in deze legendarische stad.

 

Bekijk onze stedentrip deals naar New York

9. Dubai

Kun je echt nog geen afscheid nemen van je badpak, boek dan een zonnige stedentrip naar Dubai. Je treft er in het najaar nog volop zomerse temperaturen. Vooral vanaf oktober is het zeer aangenaam; in september kan het zelfs nog te warm zijn. Ga je in de herfst op stedentrip naar Dubai, dan geniet je volop van de stranden en de waterpretparken. Ontdek waar deze ultramoderne stad groot in is en bezoek de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Kijk je ogen uit in de Dubai Mall, een winkelparadijs van gigantische afmetingen. En: het najaar is ook de beste tijd om een woestijnsafari in Dubai te boeken. Een ervaring om nooit te vergeten.

 

Bekijk onze stedentrip deals naar Dubai

10. Berlijn

Zoek je een fijne stedentrip in het najaar en tips voor leuke activiteiten? Dan kun je zomaar uitkomen bij Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Berlijn is mooi in de herfst. De stad komt tot rust na de drukte van de zomer en de sfeer is aangenaam. Het is wel verstandig om je paraplu mee te nemen. Het weer werkt niet altijd mee in het najaar, maar dat is niet erg, want veel leuke dingen om te doen in Berlijn zijn binnen. Zo breng je uren zoet in musea; Berlijn heeft een veelbesproken verleden. Breng zeker ook een bezoek aan de Brandenburger Tor en de Rijksdag en slenter over de boulevard Unter den Linden. Daar vind je enkele van de mooiste architectonische bezienswaardigheden van Berlijn.

 

Bekijk onze stedentrip deals naar Berlijn

Bestemmingen in het najaar met mooi weer

Tot zover onze top 10! Welke van deze stedentrips in het najaar gun jij jezelf? Wat je laat meewegen in jouw keuze is natuurlijk persoonlijk. Ga je voor luxe of goedkoop, wil je graag actief van alles bekijken, of ben je van plan om uitgebreid op het strand te liggen?

 

Zoek je vooral naar de bestemmingen met de meeste kans op mooi weer? Nog andere echte aanraders zijn dan Athene, Málaga, Porto en Valencia, en een superfijne bestemming met mooi weer buiten Europa is Marrakech. Kijk je verder vooruit dan het najaar? Ontdek welke steden erg leuk zijn in november, en waar je je hart ophaalt in december. Op naar een heerlijke herfst en een knusse winter!

 

Veelgestelde vragen over stedentrips in het najaar

Hoe duur is een stedentrip in het najaar?

Dit hangt af van meerdere factoren, maar je kunt er zeker vanuit gaan dat de prijzen dalen in het najaar. Als je ruim van tevoren boekt, ben je het goedkoopst uit. Ontdek de exacte prijzen door bij de stad van je keuze te kijken. Tips nodig? Lees hier ons artikel over de goedkoopste steden in Europa ter inspiratie voor je volgende stedentrip.

 

Wat zijn goedkope stedentrips in het najaar?

Goedkope stedentrips in het najaar maak je o.a. naar de Baltische Staten en Polen. In Vilnius, Tallinn, Riga, Krakau en Warschau kun je in de herfst met een beperkt budget goed uit de voeten. Ook Porto, Praag en Istanbul zijn relatief goedkope bestemmingen voor een stedentrip in het najaar.